Thursday, June 16, 2011

Harapnya ini yang terakhir.

Bekas suami dan keluarganya memang suka membelitkan fakta.

1) Saya minta dia jelaskan bayaran kereta saya yang dipakainya segera kerana saya perlu tukar kereta. Dia kata saya sengaja cari pasal kerana dengki dia kahwin lain...
Dengki? Untuk seorang lelaki yang telah menumbuk saya?

Sebenarnya saya memang sudah lama minta dia jelaskan tapi dia keep on cakap tak ada duit.Saya bercadang menjelaskan sendiri bayaran itu sekiranya dia enggan.Lepas tu dia kenalah bayar pada saya pulak.Saya juga minta dia tukar nama kalau dia hendak pakai kereta tu lama.Bayangkan kereta kita orang lain pakai, dah tu potong gaji kita.Kereta dia pun sama juga cuma kereta saya lebih mahal dan kereta dia tu saya mampu bayar bagi habis.

2) Mak dia marahkan saya tulis dalam blog walaupun katanya ,"Walaupun betul sekalipun cerita kau....,tak patut cerita."  Akhirnya .....ada juga dari pihaknya yang mengaku semuanya betul.

3) Dia cakap saya fitnah isteri dia.....
Hah? Anak yang cakap, saya pulak yang fitnah.
Anak pandai buat fitnah ke?
Saya hanya ingin 'protect' anak saya.

4) Dia kata dia nak naik mahkamah untuk pastikan anak2 dapat bermalam berminggu bersama dia.
Gila kah dia....saya baru cakap, 'saya tak nak anak2 di kuli kan ibu tiri? Tak sedar ke awak tu sendiri di kuli kan isteri.

Mula2 saya ingat kalau dia naik mahkamah saya nak fight, tapi lepas tu saya cakap kat dia kalau dia nak sangat anak2 bermalam, dia tak risau ke kisah dalam kain dia (rumahtangga dia)....disampaikan anak2. Kalau yang elok tu...ok lah. Yang tak elok? Tak malu ke kat saya? Lu fikirlah sendiri.

Dia kata dia simpan semua sms? Apa dia ingat saya tak simpan ke? Kelakar sangat untuk kata saya dengki dan busuk hati.  Itu bukan sikap saya. Dulu, dia selalu cakap....orang tu orang ni cuba kenalkan dia dengan si Polan si Polan tapi dia tak mahu..Rupa2nya dia tipu saya....kawan satu sekolah lama cakap....cikgu2 perempuan ni yang tak nak kat dia.Sebab kesian  cikgu2 perempuan tak nak kat dia, dia orang suruh saya pulak kawin ngan dia.


Saya noticed ,  pada waktu isteri dia tak ada di rumah antara jam 11 pagi-11 malam, dia pun mulalah sms saya........saya terpaksa tukar nombor nampaknya.

Dia ungkit pasal saya berkepit dengan boyfriend. Boyfriend mana tu?  katanya sebab tu dia dah lama merisik cari perempuan untuk dibuat isteri setelah saya selalu berkepit dengan boyfriend.. Berapa ramai dia merisik saya tak tahu le...Anyway saya tak berkepit dengan siapa pun sebab saya jauh di Kedah dan dengan anak2 tiga orang, nak berkepit masa bila ye?

Nak kawin tu kawin je lah....tak payah bagi alasan memburukkan saya. Saya cakap kat dia 'elok lah awak kawin...kalau tunggu saya takut dunia kiamat pulak.'

OK LAH.....SUDAH SUDAH LAH....SAYA NAK TUKAR NOMBOR MINGGU NI. BIAR AMAN DUNIA SAYA.