Sunday, July 18, 2010

GETTING BACK MY LIFE

Hidup saya hari ini memang indah....ntahlah. Bahagia sangat-sangat, kadang-kadang sampai rasa nak nangis kerana bahagia. Kehidupan di Bandar Laguna Merbuk ini sungguh membahagiakan. Saya ada jiran kiri kanan yang baik hati dan ramah tamah. Juga best buddy Dahlia seorang pensyarah UITM. Cerita pertemuan dengan Dahlia ni macam cerita dalam movie yang boleh dibuat2.Kadang-kadang bila fikir memang tak masuk akal.Kronologi pertemuannya macam ni....

Saya masih di KL...belum bercerai pun,that was way back in year 2008.Saya beli rumah kat Laguna 2006, memang rancang nak bercerai tapi masa tu hubby tak sudi menceraikan saya.Jadi saya sewakan pada Dollah dan Shima. Lepas setahun duduk pasangan suami isteri ni beli rumah sebelah.Rumah sebelah ni milik seorang pensyarah.Dahlia ni kawan pensyarah ini dan sedang cari rumah.Kebetulan saya nak jual rumah ni dan Dahlia nak beli. kami pun ber'calling2'tapi deal tak menjadi sebab saya beli harga rumah RM155K, Dia nak beli dgn harga tu sebab Dollah dgn Shima beli rumah sebelah dgn harga tu. saya nak jual RM180k (Actually kawan Dahlia tersalah jual, dia jual harga asal sebab dia beli rumah tu cash...dia boleh lupa harga).

Di KL ni ...saya ade best friend nama Junie.Kami ni kamceng sangat lepas jumpa kat satu kolokium di Palace Of the Golden Horses. Dalam bersembang dengan Junie pasal saya nak jual rumah, Junie cakap dia ade kawan nak beli rumah kat SP. Dia bagi nombor kawan dia. Dunia ni punya lah kecik....kawan Junie ni adalah Dahlia.Sekarang ni kami bertiga jadi best buddies...anak2 dia pun berkawan baik dgn anak2 saya. 

Kata Dahlia ,"T, nasib baik i tak beli rumah u. Kalau tidak you tak de rumah."
Respon saya...'ye lah nasib baik." hahaha

Hari ni juga...saya, Adah, Kak Yan dan Kak Robthoh buat plan nak gi China bulan November ni. Kakak Adah ade kat sana. Bulan Disember pulak , saya akan ke Vietnam dengan geng satu sekolah jugak. Saya dah hint2 kat ex hubby suruh jaga anak time tu.Dia tanya, "awak nak gi mana? dengan siapa?"...hmmmm....perlukah saya jawab. Dia akan baca blog ni so dia tahu le. Pakwe mercedes putih nak ikut saya ke Vietnam, saya cakap....ni rombongan Cik kiah  jer...rombongan orang pompuan. sorry ye!

Tadi....sembang ngan Adah dan kak Kiah pasal jadi cikgu kat 'jail'.Kat sini ada sekolah juvenile. Best...masuk kul 8 and end pukul 1. Tak de ko-ko. Best tu fikir saya....jom Adah kita ngajar kat sana sambil buat master.

On the way saya jalan ke kereta....hati saya jadi sayu...saya dah sayang sangat2 kat kawan2 di sini dan pelajar2nye.Memang seronok mengajar students yang tak ramai (dalam 5 orang satu kelas) dan dapat balik awal tapi.....saya sudah teramat-amat sayangkan kawan-kawan di sini. Tak sanggup kehilangan mereka. Cikgu2 kat sekolah lama pun saya sayang....tapi hari ni sayang saya sudah beralih arah di Sungai Petani...SMK Tunku Ismail.

Jom ikut ke Vietnam...5 hari 4 malam, bertolak 16 dan balik 20 Dec.Kami ade tempat kosong lagi ni....