Wednesday, July 7, 2010

TERINGAT KAWAN-KAWAN DI SEKOLAH LAMA

Lewat cuti sekolah yang lepas, saya ke Taman Negara dan kemudian lepak di KL. Peluang saya berada di KL digunakan kawan2 untuk melepas rindu dengan mengajak saya pergi karaoke dan menonton wayang..Legenda Budak Setan. Mulanya saya segan jugak sebab kulit saya dah burnt habis...hitam sebab saya tak pakai sunblock masa gi Taman Negara. Demi kawan-kawan saya ikut jugak. Diaorang kata tak kisah lah rupa saya cam mana , they still wanna meet me.Semua kos makan , tengok wayang  dibayar oleh mereka.

Di laman facebook ...saya berpeluang berkenalan dengan guru2 baru SMKDTHO . Walau saya sudah tidak ada di sana, facebook menjadikan saya ibarat masih wujud disana. Dari facebook saya berkenalan dengan adik baru bernama Ustaz Fadzli dan Cikgu English baru menggantikan saya Khir Johari.Fadli ni ustaz , memang cute macam Allahyarham Sudirman haji Arshad. Suara dia pun sedap bila menyanyi.

Pada HARI GURU yang lepas...guru-guru berpakat membuat persembahan Bollywood sebagai memenuhi keinginan saya untuk mengadakannya sejak tahun lepas.

Kata Yus, "Tie...I ni tak berapa larat sangat (sebab sakit) but we did all this for you...sebab you je i gagahkan.".....memang saya terharu. Tahun depan mereka mengajak saya join sambutan Hari Guru di sekolah lama. 

Guru-guru disekolah baru saya pun ok jugak sebenarnya.

Gambar-gambar di bawah adalah gambar yang diambil dari FB Yusmah ....dibawah gambar tersebut tercatat.....meraikan kedatangan yati ke KL....hilanglah rindu.




Kak Ton, fadli, Yus dan saya

Ini saya dan Yusmah. Yus memang suka posing. Gambar kenangan masa di DTHO