Sunday, December 14, 2008

A wedding and Sinbad Theater

Semalam adalah hari yang agak sibuk.Daniel was having bad cough, so we brought him to see Dr Hasni, our family doctor who is among the best doctor in Wangsa Maju. Hari ini juga ada wedding. My friends ( a teacher and a staff worker) in my school are getting married.Jodoh tersurat mereka bertemu jodoh di tempat kerja yang sama. Langsung teringat zaman saya dan suami, kami duduk sebelah menyebelah.Dari cerita kawan2, suami sangat pendiam dan jarang berbual dengan guru wanita yang bujang tapi mungkin hati suami dah terjatuh cinta pada saya, jadi mulut dia langsung jadi ramah, dah tu pandai buat kelakar pulak.

Tentang rakan lelaki saya ni, saya sendiri tidak perasan masa bila dia bercinta dengan isterinya ini sedangkan kami duduk sebelah menyebelah. Rupanya mereka ni dah pernah putus hubungan tapi bersambung semula. Kalau sudah memang jodoh. Sebenarnya saya sendiri tidak pernah lihat bakal isterinya sebab dia bertugas di bilik komputer sekolah. Ketika satu mesyuarat yang melibatkan semua guru dan staff, saya berpeluang melihat orangnya.
Memandangkan Daniel kurang sihat , hubby mencadangkan saya saja yang pergi dengan anak2. Selepas wedding, saya dan anak2 ada agenda lain iaitu untuk menonton teater Sinbad di Istana Budaya. Puas menanti kedua mempelai tiba, saya hampir kesuntukkan masa. Dari jauh, pelajar2 saya yang menjadi budak kompang melambai2 kearah saya. Lama setelah saya dan anak2 menanti, saya mengambil keputusan untuk terus saja ke Istana Budaya kerana tiket masih belum diambil dan Juni , kawan saya sedang menanti bersama kedua anaknya Arissa dan Arianna.

The show was good. Rupa2nya beberapa orang anak kawan Juni terlibat dalam pementasan teater tersebut. Anak2 saya dan Juni yang mempunyai nama yang sama enjoyed the show very much.Here are few pictures taken there. Kami dapat tempat atas sekali sebab hanya itu saja tiket yang tinggal but the view wasn't bad at all.
My Arianna (5) and Juni's Arianna (6)
My Arissa (7) and Juni's Arissa (8)
The Ariannas and Arissas